Amsterdam op de vierde plaats Millennial City Ranking 2018

6 augustus 2018

Kwam Amsterdam in 2017 nog uit de bus als de meest aantrekkelijke stad voor millennials, dit jaar is de stad gezakt naar de vierde plek. Dit blijkt uit onderzoek van Nestpick, een Duits online platform voor huurwoningen en kamers.

De Millennial City Ranking is onder andere gecreëerd om te bepalen welke steden interessante vestigingsplaatsen zijn voor millennials. Voor de 2018 Millennial City Ranking vergelijkt Nestpick 110 wereldsteden op basis van verschillende categorieën, zoals werkgelegenheid, leefbaarheid, de openheid van de stad en vrijetijdsbesteding. Zo wordt er gekeken naar het aantal startups in een stad, de kosten van levensonderhoud, internetsnelheid, vrijheid van persoonlijke leefstijl en het aantal jaarlijkse festivals. De methodiek van het onderzoek is veranderd ten opzichte van 2017. Zodoende tellen scores op leefbaarheid zwaarder dan vrijetijdsbesteding. Of dit verklaart waarom Amsterdam gezakt is op de lijst is niet duidelijk.

''

Amsterdam scoort hoogste op vrijheid van leefstijl

Amsterdam scoort hoogste op vrijheid van leefstijl

Ondanks dat de stad is gezakt in de ranglijst, scoort Amsterdam nog altijd goed. In vergelijking met andere Europese steden staat Amsterdam op de derde plaats, met Berlijn en Londen voor zich. Op het gebied van werkgelegenheid, gezondheid, vrijheid van leefstijl, lhbt-tolerantie en festivals scoort Amsterdam hoger dan deze Europese steden.

Als het aankomt op persoonlijke vrijheid, is er geen andere stad als Amsterdam. De stad mag zich de nummer één van de wereld noemen met een 10 op deze indicator. De lijst met top-10 steden waar inwoners vrijheid van leefstijl ervaren wordt aangevoerd door Europese steden. De indicator is gebaseerd op de beleving van keuzevrijheid in het leven, beleidsanalyses naar religieuze vrijheid, toegang tot anticonceptiemiddelen en corruptieniveaus.

''