januari 2014
februari 2014
maart 2014
april 2014
mei 2014
juni 2014
juli 2014
augustus 2014
september 2014
oktober 2014
november 2014
december 2014

Banen combineren: een gevarieerde groep

27 januari 2014

 Steeds meer mensen hebben meer dan één baan. In heel Nederland zijn er inmiddels 544.000 mensen die dit doen, 137.000 meer dan tien jaar geleden.

Dit wil zeggen dat 8% van de werkzame beroepsbevolking meer dan één baan heeft.  Ook Amsterdammers combineren meerdere banen. Negen procent van de Amsterdamse werkzame beroepsbevolking heeft meer dan een baan, dit zijn 30.300 mensen. Relatief gezien zijn er in Amsterdam dus iets meer mensen die banen combineren dan gemiddeld in Nederland.

Er zijn twee manieren om banen te combineren: meerdere banen in loondienst of een baan in loondienst combineren met een eigen bedrijf. In 2013 waren er bijna 14.000 Amsterdammers met twee of meer banen in loondienst (13.600) dit is 4% van de werkzame beroepsbevolking. Bijna 17.000 Amsterdammers combineren een eigen bedrijf met een baan in loondienst (16.700, 5% van de werkzame beroepsbevolking). Vooral dit laatste komt in Amsterdam iets vaker voor dan gemiddeld in Nederland (4%).

Mensen die banen combineren kunnen daar zeer verschillende redenen voor hebben (TNO). Ten eerste kan men zich gedwongen zien om meer banen te combineren wanneer een (laagbetaalde of parttime) baan financieel niet genoeg oplevert om rond te komen. Voor startende zelfstandigen of voor zelfstandigen met een creatief beroep is de zekerheid van een baan in loondienst vaak een belangrijke reden voor de combinatie. Daarnaast is er een groeiende groep hoger opgeleiden die ervoor kiest om, voor de afwisseling of omdat het meer ontwikkelingskansen biedt, meerdere banen te combineren.
 

Meer banen in loondienst: veel jongeren, vaak losse contracten

Van de Amsterdamse werkende jongeren in de leeftijd van 15-24 jaar combineert ruim een op de drie (35%) meer banen in loondienst. Vaak zijn dit studenten die meerdere kleine baantjes combineren. Daarnaast zijn er laagopgeleide Amsterdammers met elementaire beroepen, zoals bijvoorbeeld schoonmaker, die banen combineren. Ruim de helft (51%) van de mensen met meer banen heeft een tijdelijk of een oproepcontract. Ter vergelijking: van de Amsterdammers met een baan in loondienst heeft de meerderheid (69%) een vast contract. Mensen met meer banen in loondienst werken relatief vaak in de gezondheidszorg en de horeca. 
 

Combinatie eigen bedrijf en baan: lange werkweek, hoog opgeleid

Zelfstandigen met een baan in loondienst werken, net als zelfstandigen in het algemeen, vaak meer dan 40 uur. Van de zelfstandigen in Amsterdam werkt 33% meer dan 40 uur, van degenen die een bedrijf en een baan combineren is dat zelfs 38%.

Een kwart van de Amsterdammers die bedrijf en baan combineren heeft een creatief beroep. Daarnaast werken zelfstandigen met een baan vaker dan gemiddeld in de zakelijke dienstverlening en aan de universiteit of in het onderwijs. Ruim de helft van deze groep is hoog opgeleid (HBO of universitair). 
 

Bronnen

  • CBS, CBS Webmagazine, 2 december 2013, “Ruim een half miljoen mensen heeft twee banen”
  • TNO, ESB jaargang 98 (4666), “Redenen voor het combineren van meerdere banen”,L.W Dorenbosch, O. Boneschansker, J. Sanders en L. Koppes.
  • O+S, Regionale Enquête Beroepsbevolking, 2013.